El nivell del mar pujarà el doble del previst



Diversos experts han advertit al Congrés Científic Internacional sobre Canvi Climàtic de Copenhagen que estudis recents apunten que el nivell del mar podria pujar fins a 1 metre per al 2100, el doble del que s'havia estimat en l'últim informe mundial de l'ONU.


La causa principal és que les glaceres, així com les masses de gel de Groenlàndia i l'Antàrtida, s'estan fonent a major ritme de l'esperat, a més que els oceans continuen escalfant i expandint-se.


Les observacions per satèl·lit i terrestres més recents mostren que el nivell del mar segueix pujant 3 mil·límetres a l'any, una xifra ben per sobre de la mitjana del segle XX.


Els científics van advertir que si no es redueixen les emissions de gasos hivernacle de forma ràpida i substancial, la crescuda del nivell del mar afectarà, encara en el millor dels casos, al 10 per cent de la població mundial.


Comentari: 
 Hauriem de començar a conscienciar-nos sobre aquest assumpte i donar-nos conter del important que es  preservar la natura i començar a canviar el nostre comportament cap al medi ambient, no ens donem conter que estem acabant amb la natura i amb açò, amb el planeta. S'haurien de prendre mesures per part dels polítics i establir limitis respecte les emissions de gasos hivernacle en este cas. Però com a població em de fer el possible per evitar que el canvi climàtic augmente.

Raquel Martí

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Jane Goodall

Aliments Transgènics

El primer vehicle solar, el Mö