El primer vehicle solar, el Mö


Una empresa malaguenya està darrere del primer vehicle solar del món, el . Un biplaça fabricat amb materials sostenibles que es regeneren en el temps, com els derivats de la fusta. El projecte de Evovelo està pensat per a petits desplaçaments en l'entorn urbà. Pot aconseguir uns 50 quilòmetres per hora i la seva autonomia va dels 50 als 90 quilòmetres i es pot adquirir per 4.500 euros sense IVA.

Les primeres unitats començaran a circular en 2018 per diferents països del nord d'Europa i Estats Units i ja és possible reservar el teu primer vehicle solar per tan sol 300 euros (IVA no inclòs). No obstant això, el lliurament del vehicle està prevista que ocorri dotze mesos després de la reserva inicial.

està homologat com a vehicle elèctric lleuger, «per la qual cosa no requereix de permís de circulació i no pagarà impostos, ni serà necessària l'adquisició de segur», tal com indiquen els seus responsables. Aquest primer vehicle solar aquesta completament tancat per protegir de les inclemències climàtiques als seus ocupants i és capaç de transportar a dues persones i una mica de càrrega i/o una o dues cadires per a nens.

Es mou, sobretot, a partir de l'energia generada per les seves plaques solars integrades en el sostre, que carreguen la bateria durant el seu funcionament o quan el vehicle roman estacionat. En absència de llum, es pot connectar a un endoll convencional o extreure la seva bateria per carregar-la en qualsevol altre lloc. El temps de càrrega amb llum natural oscil·la entre dos i tres dies, però si s'endolla al corrent elèctric domèstic en una hora s'obté al voltant del 90% de la bateria.


 Las primeras unidades comenzarán a circular en 2018 por distintos países del norte de Europa y EEUU


COMENTARI:
El primer cotxe solar es pot considerar un gran avanç tecnològic ja que s'ha aconseguit el funcionament d'un cotxe a base de llum solar, de fet amb aquesta nova creació s'arriba a evitar la contaminació que causa el petroli amb els importants costos que el mateix produeix.

IMAN ALLALI

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Jane Goodall

Aliments Transgènics