Separades amb èxit dues siameses

Dues xiquetes compartien el fetge i ara fan vida normal

Va ser una de les operacions més comentades del 2016. Núria i Marta van nàixer unides per l'abdomen i compartien el fetge. Set mesos després ja només compartien bressol. L'Hospital de la Vall d'Hebron va aconseguir dur a terme la primera operació de separació de siameses amb èxit a Catalunya. La intervenció va tenir lloc a finals de febrer del 2016 i al cap de poques setmanes les dues germanes bessones ja feien vida normal i aprenien a gatejar separades.

L'operació va ser complexa. Durant gairebé set hores una vintena de professionals van participar en el que acabaria sent el primer cas d'èxit d'aquest tipus d'intervenció a Catalunya. I és que, malgrat que les proves prèvies indicaven que l'únic òrgan vital que compartien era el fetge, que a més es regenera, els metges no van saber-ho cert fins al moment de l'operació. Les bessones tenien sistema digestiu propi i un únic fetge fusionat però amb dues vesícules, la qual cosa va permetre separar-lo. A més, les xiquetes també van tenir prou pell per poder fer el tancament sense implants artificials una vegada separades.

La intervenció, a diferència d'altres casos anteriors, va ser un èxit i Núria i Marta poden portar ara una vida individual que, segons els metges, no ha de presentar cap complicació en el futur.

Comentari:
Els avanços en el camp de la medicina creixen a un ritme molt elevat. El cas anterior és sols un exemple de com el treball en equip i la cooperació poden arribar a aconseguir grans coses. Ha sigut una operació molt complicada, no obstant, les xiquetes ja poden disfrutar les seues vides individualment.
Sergi Peiró

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Jane Goodall

Aliments Transgènics

El primer vehicle solar, el Mö