Un implante logró "despertar" a un hombre que llevaba 15 años en estado vegetativo


 

 

Un home que portava 15 anys en estat vegetatiu va aconseguir tenir cert grau de consciència després de rebre una teràpia experimental d'estimulació nerviosa.

L'equip mèdic que ho va tractar a Lió, França, li va posar en el pit un implant que va estimular el seu nervi vague, que s'estén des del bulb raquidi, en la part superior de la medul·la espinal, a les cavitats del tòrax i l'abdomen, connectant el cervell amb molts òrgans com el cor, l'estómac, el pàncrees i el fetge.

Aquest nervi ajuda a controlar funcions automàtiques o subconscients, com l'estat d'alerta i d'insomni.

El pacient, de 35 anys, va tenir un accident de cotxe fa 15 que li va causar greus danys cerebrals i ho va deixar en un estat vegetatiu. Es considera que la recuperació després d'estar 12 mesos en aquesta condició és extremadament difícil.

Però en qüestió d'un mes de tractament amb aquesta teràpia va demostrar que podia respondre a instruccions bàsiques com girar el cap o seguir un objecte amb els ulls.

L'equip també va registrar un altre exemple de consciència: quan un doctor va acostar de sobte la cara del pacient, aquest va reaccionar obrint més els ulls, com amb sorpresa.

A més, la mare del pacient va notar que havia millorat la seva capacitat per estar despert escoltant al seu terapeuta llegint un llibre. I els escàner cerebrals que li van fer els experts van reflectir aquesta millorança, segons l'estudi que recull els detalls del cas, publicat en la revista científica Current Biology.

Comentari:
Com ja s´ha comprovat la medicina està fent grans avanços últimament.
Hi ha fets que es veien impossibles de aconseguir, fets com es el de estar en estat vegetatiu però actualment ja s´ha pogut comprovar que ni el permanent es tan permanent i que aquesta discapacitat de alt grau es pot superar de certa manera.

Iman Allali

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Jane Goodall

Aliments Transgènics

El primer vehicle solar, el Mö