Aquest arròs transgènic floreix quan un vol




Investigadors japonesos han aconseguit controlar la floració de l'arròs. Després manipular els gens que intervenen en la formació de les flors, i per tant del fruit, van obtenir una varietat que no floria. Però, al aplicar-li un aerosol usat com a fungicida, les flors apareixien entre 40 i 45 dies després. És un arròs transgènic, el que fa complicat que algun dia arribi a ser conreat, però controlar el cicle del principal aliment de la humanitat ja és tot un avanç.L'equip del professor de la Universitat de Tòquio i uns dels majors experts en genètica de l'arròs, Takeshi Izawa, ha fet un gran pas per eliminar tanta incertesa: Controlant la floració "podem trobar el millor moment per a la collita per a cada varietat en zones de cultiu sense importar les condicions climàtiques locals i millorant el rendiment o la qualitat de la collita ", diu. El grup de Izawa, que porta 20 anys investigant els mecanismes moleculars que hi ha després de les flors de l'arròs, explica com ha aconseguit controlar-los en la revista Nature Plants.

 
Els investigadors primer van manipular plantes de diverses varietats d'arròs fins aconseguir que no florissin. Per a això van induir una major activació d'un gen anomenat Ghd7, que bloqueja l'expressió dels altres gens que intervenen en la floració. Una segona manipulació en la ruta de la floració els va permetre activar en actuar sobre un altre gen clau, el Hd3a, una mena de gen mestre que s'indica a la planta quan florir. Van aconseguir així una varietat que, de forma invariable i durant els dos anys que l'han estudiat, floria als voltant de 45 dies de despertar el Hd3a.

 
El més interessant aquí és com activen aquest gen. Hd3a només expressa proteïnes quan se li ruixa una substància usada fins ara com a fungicida, el probenazole.


Comentari: Al meu entendre, pense que els aliments transgènics poden ser perillosos per a la sociedad.No hauria de sortir al mercat, perquè no han fet suficients experiments que donin la Seguretat de la comercialitzación.Pot crear a la llarga moltes malalties desconegudes.Té molts avantatges però també pot tenir molts desavantatges desconeguts.Se han fet experiments amb animales i la majoria han tingut després malalties, per exemple tumores en ratolíns.Pense que van molt ràpid, i haurien de investigar més.

Sara Boronat

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Jane Goodall

Aliments Transgènics

El primer vehicle solar, el Mö