Llançat “Paz”, el primer satèl·lit espanyol d'observació de la Terra


“Paz”, el primer satèl·lit espanyol d'observació de la Terra i dissenyat per a finalitats militars i civils, ha estat llançat des de la base de la Força Aèria nord-americana de Vandenberg (Califòrnia) a bord d'un coet Falcon 9 de la companyia SpaceX. 
Aquest llançament ha posat fi a una sèrie de retards i contratemps que han obligat a ajornar el seu enlairament en tres ocasions, el 17 i 18 d'aquest mes.

El “Paz”, que es dedicarà a tasques civils de vigilància i a altres relacionades amb la seguretat i la defensa, incorpora un “radar d'obertura sintètica” capaç de prendre imatges de la Terra en diferents condicions meteorològiques i fins i tot de nit.
Amb ell, Espanya es converteix al tercer país Europeu -després d'Alemanya i Itàlia- que disposarà d'un satèl·lit amb aquest tipus de tecnologia, un ambiciós projecte científic i tecnològic que ha requerit una inversió d'uns 160 milions d'euros i que ha involucrat a 15 empreses i tres universitats espanyoles.
El “Paz” mesura 5 metres d'altura i 2,4 metres de diàmetre; pesa 1.400 quilos; i des de la seva òrbita “cuasipolar“ tindrà capacitat d'escanejar la totalitat de la Terra en 24 hores, la qual cosa oferirà important informació per adoptar solucions governamentals de seguretat i defensa o de caràcter civil.
 


 Comentari: Aquest nou esdeveniment, el llançament de «Paz», el veig com un avanç en tots els àmbits ja que ens ajuda a cobrir tant necessitats de seguretat i defensa, com unes altres de caràcter civil. En concret, permet l'observació del territori per a múltiples aplicacions: labors d'intel·ligència, suport al desplegament de tropes en l'exterior, operacions militars, vigilància marítima, cartografia, gestió d'emergències, control fronterer, anàlisis mediambientals, protecció dels recursos naturals, verificació de tractats internacionals, vigilància de la superfície terrestre, urbanisme, planificació d'infraestructures, avaluació de catàstrofes naturals i cartografia d'alta resolució.
Per tant, estic plenament d'acord i a favor de «Paz», degut a la seua aportació a la nostra societat.


Iman Allali

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Jane Goodall

Aliments Transgènics

El primer vehicle solar, el Mö