Aliments Transgènics


Els aliments transgènics són aquells aliments que han estat modificats genèticament per obtenir millors característiques o augmentar la producció.

Entre els advantatges podem trobar:

-Consum d'aliments amb més vitamines, minerals i proteïnes i menors continguts de greixos.
-Producció d'àcids grassos específics per a ús alimentari o industrial

-Cultius més resistents als atacs de virus, fongs o plagues sense la necessitat d'emprar productes químics. Això implica una menor despesa i un menor dany al medi ambient

-La creació de cultius més resistents als pesticides, de manera que es pugui mantenir la producció, reduint el nombre i quantitat de productes empleats i afavorint així l'ús de productes menys agressius amb el medi ambient

-Major temps de vida en hortalisses

-Cultius més resistents a la sequera

-Conseqüent augment de la producció
Els desadvantatgen que proporcionen són:
 

-Possibilitat que hi haga rebuig davant del gen inserit.
 

-Possibilitat que els gens no es desenvolupen de la manera esperada i es creïn noves espècies, amb tot el que això implica.

-Els seus efectes sobre la salut, tant de la terra com dels animals i humans són absolutament desconeguts.

-En proves de laboratori s'ha constatat que els organismes alimentats amb transgènics van patir mutacions genètiques, la qual cosa suposa evidentment un risc per als humans també.

-Es desconeix si poden provocar al·lèrgies en l'ésser humà.

-Provoquen contaminació genètica irreversible. L'aparició d'organismes amb avantatges d'adaptabilitat podria posar en perill d'extinció a espècies endèmiques o silvestres.

-Implica modificar per sempre una activitat tan històrica com la presència de l'humà a la Terra: l'agricultura.


Un exemple que s'ha començat a comercialitzar en Espanya fa poc és el Bimi, la super verdura.Resulta de la barreja entre el bròquil tradicional i la col xinesa.
 Respecte als seus nutrients, és ric en fibra i posseix potassi, vitamines del complex B i una considerable proporció de vitamina C, entre altres beneficis.


Comentari: Pel que fa a la meua opinió, no estic 100% d'acord amb els aliments transgènics perquè no sabem si a la llarga produiran malalties en l'ésser humà o greus conseqüències en el medi ambient. Per tant, fins que no hi hasquen comprovacions segures, que ens asseguren que no hi haurà repercussions negatives en la salut o en el medi ambient, no estaré del tot d'acord.
Raquel Martí

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Jane Goodall

El primer vehicle solar, el Mö