SpaceX llança el Falcon Heavy, el coet més potent del món


El supercoet, de 70 metres d'alt, porta un automòbil elèctric Tesla al seu interior. Es tracta del llançament més esperat des de les missions Apol·lo que van portar a l'ésser humà a la Lluna.

El gegantí coet Falcon Heavy, de l'empresa privada SpaceX, creada pel visionari Elon Musk, ha iniciat aquest dimarts des del Centre Espacial John F.Kennedy (Florida)  el seu primer vol, en què col·locarà en l'espai un automòbil elèctric Tesla. El coet, amb capacitat per a transportar més de 66 tones, s'ha enlairat de la plataforma LC-39A, la mateixa des de la qual es van enlairar els coets de les missions Apol·lo amb destinació a la Lluna (1961-1972).

Amb aquest viatge es tracta de provar si el Falcon Heavy, pot servir per  portar càrrega útil a l'espai. La càrrega serà un automòbil elèctric Tesla de color roig (ja que el president de SpaceX, Elon Musk, dirigeix al seu torn la firma automobilística).

Musk ja ha anunciat que el seu objectiu és provar el coet per portar a l'espai satèl·lits més pesats i fins i tot, en un futur, a humans, gràcies a la seua potència i capacitat.

Comentari: És molt important el fet que es fagen investigacions espacials continuament i l'èxit que en consigueixen. De moment no sabem si el llançament del Falcon Heavy ha resultat eixir com s'esperava ni si ha complit els objectius propostos  de Elon Musk. Però si es així, seria una molt bona noticia.


Raquel Martí
 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Jane Goodall

Aliments Transgènics

El primer vehicle solar, el Mö