James Barry,també anomenada Margaret Ann Bulkley

Barry va ser admès a la prestigiosa Universitat d'Edimburg com a estudiant de Medicina el 1809 obtenint el doctorat en Medicina el 1812. Va treballar com a assistent d'hospital per a l'exèrcit britànic el 1813. Va haver de servir en la Batalla de Waterloo (15-18 de juny de 1815). Posteriorment va servir a l'Índia i a Sud-àfrica. Era de modals bruscs, curta alçada, veu aguda i lampiño.

Després de la seva arribada a Ciutat del Cap seria nomenat Inspector Mèdic de la colònia britànica, treballant en la millora dels subministraments d'aigua potable i realitzant una de les primeres cesàries reeixides de les quals se'n té notícia. El nen seria batejat amb el nom de James Barry Munnik, en el seu honor. El 1828 deixa Ciutat del Cap i el seu lloc de cirurgià militar el porta fins a Illa Maurici el 1828, Trinidad i Tobago i l'illa de Santa Helena. Posteriorment serviria a Malta, Corfú, Crimea, Jamaica i, el 1831 a Canadà.

En aquells dies aconsegueix el rang d'Inspector General, però algunes enemistats polítiques gestades durant la seva estada a Santa Helena provoquen que sigui degradat a cirurgià de camp i destinat a les Índies Occidentals el 1838. Durant aquesta destinació es concentrarà en l'estudi de la medicina, aconseguint millorar les condicions de les tropes a la seva cura, per la qual cosa serà promogut a Oficial Mèdic de Primera. El 1845, Barry contreu la febre groga i torna a Gran Bretanya.

Va gaudir de notable reputació com a cirurgià durant 50 anys, fins que després de la seva mort l'autòpsia va revelar que era dona. El departament de guerra anglès i l'associació mèdica van quedar tan confosos que la troballa no es va divulgar i el doctor Barry va ser enterrat oficialment com a home.

Comentari:James Barry,també cridada Margaret Ann Bulkley,es va fer passar per home per ficar-se en la medicina això va ser valerós i impressionant per part d'aquesta intel·ligent dona.Com bé diu en la seva biografia ningú es va assabentar fins al dia de la seva mort que era una dona,és increïble com va dissimular i va aconseguir ocultar la seva veritable identitat.Moltes dones han hagut de fer alguna cosa semblat per poder ficar-se en la carrera,ja que no era estava permès abans,gràcies a aquestes dones que van passar per aquí,avui dia tenim igualtat entre homes i dones,no en tots costats,però es continuarà lluitant per aconseguir-la totalment.

Sara Boronat Caballero

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Jane Goodall

Aliments Transgènics

El primer vehicle solar, el Mö