Descobrixen que passa en el cervell moments abans de morir

Un equip de neuròlegs de l'Charité-Universitätsmedizin Berlin, a Alemanya, ha descobert una onada d'activitat elèctrica en el cervell humà denominada "tsunami cerebral", que precedeix al moment de la mort.
Resonancia magnética del cerebro

Segons la investigació, publicada a la revista especialitzada Annals of Neurology, en examinar l'activitat cerebral en nou pacients moribunds, els científics van observar una ràfega d'activitat en aquest òrgan que sembla precedir a la fi de la vida. Aquesta troballa indica que la consciència encara pot estar present durant diversos minuts després que la resta del cos deixi de mostrar cap signe de vida, és a dir, van descobrir que fins i tot cinc minuts després que el cor d'una persona deixi de bategar, les seves cèl·lules cerebrals o neurones encara poden funcionar.  

Per dur a terme aquest descobriment, l'equip d'investigadors liderats pel neuròleg Jens Drier va monitoritzar de manera contínua els senyals elèctrics en cervells de nou pacients moribunds a Berlín (Alemanya) i Cincinnati (Ohio). L'objectiu era que, en implantar els elèctrodes en els cervells, es podrien descobrir el moment i els mecanismes del que passa durant el procés de mort. "Després que s'atura la circulació, la dispersió de la despolarització marca la pèrdua de l'energia electroquímica emmagatzemada en les cèl·lules cerebrals i l'aparició de processos tòxics que finalment condueixen a la mort.

Comentari:
Aquest nou descobriment acosta del nostre organizme es un tant sorprenent ja que sempre s'ha interpretat la parada del cor com una senyal de la mort de la persona en qüestio, pero ara amb el nou esdeveniment conegut a pesar de que no existixen implicacions directes per al cuidat dels pacients en l'actualitat, Drier,un neurologoinvestigador reconeix que este descobriment "pot conduir a la millor en un futur de procediments de diagnostic i tractament, per tant possiblement ara no ens sigui de gran importancia pero qui sap si en un futur sí. 


                                                                                          Iman Allali

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Jane Goodall

Aliments Transgènics

El primer vehicle solar, el Mö