Los fármacos contra la tuberculosis pensados para niños llegan a África

7.000 nens kenyans seran els primers del món que provaran les noves píndoles de dosi fixa pensades específicament per a nens que es van aprovar a la fi d'any, segons ha anunciat el Ministeri de Sanitat del país.

Les noves pastilles contenen medicaments ja coneguts, però formulats de manera que siguin fàcils de prendre pels petits, en una sola píndola i amb sabors agradables. Això és important ja que un tractament estàndard de tuberculosi de primera línia ha de subministrar-se durant sis mesos, i aconseguir que els petits afectats ho segueixin rigorosament és fonamental perquè es guareixin i no desenvolupin variants resistents del bacil que causa la malaltia.

Fins ara, per donar medicació als nens s'usaven les formulacions d'adults i es partien i es picaven les pastilles, amb el que els menors no prenien una dosi exacta i, a més, era difícil donar-la-hi perquè l'empassaven malament i sabien pitjor.

La medicació va ser acceptada a la fi de l'any passat per l'Organització Mundial de la Salut (OMS), i es calcula que a tot el món podrà beneficiar a un milió de petits.En els 18 països d'Àfrica que ja han mostrat interès per aquest tractament es contagien 155.000 nens cada any.

Comentari:Unes noves pastilles que poden ajuden a curar la tuberculosis,seria un avanç gran que s'utilitzaren i funcionaren.La tuberculosis és una malaltia infecciosa comuna i sovint mortal causada per micobacteris, principalment Mycobacterium tuberculosis.La tuberculosi sol atacar els pulmons però també pot afectar el sistema nerviós central, el sistema limfàtic, el sistema circulatori, el sistema genitourinari, el sistema gastrointestinal, els ossos, les articulacions i fins i tot la pell.Poder evitar o curar esta enfermedad con estas pastillas seria increible y digno de celebrar ya que a un niño que le coge tuberculosis,en Àfruca no podía vivir de forma normal.

Sara Boronat Caballero

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Jane Goodall

Aliments Transgènics

El primer vehicle solar, el Mö